Jak vybrat správné mono/ploutve POWERFINS

V naší nabídce naleznete ploutve od jednoho výrobce ve třech různých tvrdostech a šesti velikostech.

Správná tvrdost:

SOFT - měkká ploutev. Tento typ ploutví je určen pro všechny začínající plavce bez zkušeností s ploutvemi a pro mladé plavce ve věku do cca 13 let. Ale  současně jde o vhodnou tréninkovou tvrdost ploutví pro delší dobu použití napříč věkovými kategoriemi. Pro závodní plavaní je ideální pro disciplíny 100m, 200m a 400m.

MEDIUM - střední tvrdost ploutve. Tuto ploutev doporučujeme všem již zkušenějším plavcům od 14 roku věku. Mladší plavci mohou tyto ploutve použít spíš omezeně na kratší závodní plavaní. Vhodné závodní distance 100, 200 a 400m.

HARD - tvrdá ploutev. Ploutve jsou určeny pro velmi zkušené a dobře svalově vybavené plavce - muže a juniory - na úrovni reprezentace. Vhodné pro sprintérské disciplíny 50m a 100m.

Jde samozřejmě o obecné doporučení, ploutve je nejvhodnější si osobně vyzkoušet.

S ploutvemi BIFINS je možné plavat na oficiálních závodech CMAS, jelikož jsou touto federací homologovány pro použití při soutěžích.

Odstíny barev se mohou u jednotlivých tvrdostí ploutví mírně lišit. 

Správná velikost:

Uváděné velikosti ploutví odpovídají běžné velikosti bot. Pro subtilnější plavce s úzkou nohou doporučujeme použití neoprénových ponožek. Plavcům s vysokým nártem a širokou nohou doporučujeme vyzkoušet vhodnou velikost ploutví porovnáním alespoň dvou velikostí.

Zpět do obchodu