Údržba materiálu

Aby Vám vybavení dobře a dlouho sloužilo, je potřeba o něj také pečovat. Jelikož předpokládáme, že budete vybavení používat hodně a často, pojďme se podívat na to, co můžete pro jeho dlouho životnost udělat. 

I když jsou námi dodávané ploutve vyrobeny z materiálu, který má zvýšenou odolnost vůči slunečnímu záření a chloru, doporučujeme po každém použití veškeré vybavení (ploutve, monoploutve, masky) opláchnout čistou vodou (nechlorovanou). Nejlépe by pro ploutve bylo nechat je před uložením do skříňky, klubovny, pytle zcela osušit, ale málokdy se nám to podaří. Ploutve proto ukládejte nejlépe bez obalu, a nebo alespoň nechávejte v "plaveckém" dýchatelném pytli. Nabídku si můžete prohlédnout ZDE.

V případě použití vybavení venku je dobré při skladování uložit věci mimo přímé sluneční záření a opět nechat volně proschnout samozřejmě poté, co jste odstranili nečistoty jako je písek nebo bahno.

Jelikož šnorchly mají čelenku napevno připevněnou, ukládejte je zejména při transportu až nahoru svého vybavení nebo jej mějte úplně zvlášť, aby jste zabránili deformaci nebo dokonce zlomení čelenky. Pro cestování letadlem doporučujeme šnorchl nabalit do příručního zavazadla.

Masky stejně jako ploutve nenechávejte na přímém Slunci a přepravujte tak, aby nemohlo dojít k jejich mechanickému poškození. Aby se maska nemlžila, pravidelně ji dopřejte lázeň v jarové vodě, aby se odmastila a případně zvažte použití antifogu (sprej proti mlžení brýlí a masek).

Zpět do obchodu